Plukmarkt Landgoed De Olmenhorst !

Beleef de Sfeervolle PLukmarkt op Landgoed De Olmenhorst!
Tijdens de appelpluk op Landgoed De Olmenhorst nodigen we je van harte uit.

Plukdag Olmenhorst 2024

Plukdag Olmenhorst 2024

Inzameling muziek instrumenten

Stichting Holanda Pro Cuba verleent al sinds 1994 op allerlei gebeid steun aan Cuba. Oprichter en voorzitter Willem Veldhoven is de drijvende kracht van de stichting Holanda Pro Cuba. Willem bezoekt sinds 1994  regelmatig Cuba en hij heeft daar verschillende humanitaire projecten opgezet. In de loop van de jaren heeft de stichting drie containers met hulpgoederen voor scholen en ziekenhuizen naar Cuba gebracht. Waaronder 2 auto’s en een groot aantal muziek instrumenten ( een groot deel van de instrumenten gedoneerd door dochter Naomi ) voor de groep Mariachigroep  “Las Tunas Cuba” waarmee Willen al een aantal Cd’s van heeft uitgebracht.

De afgelopen jaren heeft Stichting Holanda Pro Cuba zich voornamelijk gericht op het inzamelen van muziekinstrumenten voor een muziekschool in Las Tunas, Cuba. Dankzij onze inspanningen hebben we onder andere violen, saxofoons, gitaren en trompetten kunnen doneren aan de school (bekijk de bijgevoegde afbeeldingen voor een impressie). Daarnaast hebben we drie waterkoelers geschonken aan verschillende instellingen in Cuba.

Mensen die ons een warm hart toedragen

Klanten op de diverse markten die pure rauwe honing kopen, de opbrengst (na aftrek van de kosten) is voor diverse humanitaire projecten op Cuba.

Dochter Naomi heeft veel instrumenten verzameld voor Holanda Pro Cuba en die zijn door Willem Veldhoven naar Cuba gebracht.

Dochter Sofia steun ook al jaren Stichting Holanda Pro Cuba.

Eva Bratels doet voor  veel vertaalwerk voor Holanda Pro Cuba.

Stichting Remedi, van  Walter Schrader, uit Leiden brengt ook veel materiaal en medicijnen ter bestrijding van de Corona naar stichting Holanda Pro Cuba en zijn door Willem Veldhoven naar Cuba heb gebracht,