KokosOlie2voor10

Biologische kokosolie

Biologische kokosolie is ideaal om in te bakken, te wokken, te braden en zelfs frituren. Waarom?Kokosolie bevat 92% gezond verzadigd vet met slechts maximaal 2 % meervoudig onverzadigde vetzuren. Hierdoor is kokosolie 300 keer minder vatbaar voor oxidatie dan bijvoorbeeld lijnzaadolie en 5 keer minder dan olijfolie.

Categorie:

Productbeschrijving

160827_olieCU_webBiologische kokosolie is ideaal om in te bakken, te wokken, te braden en zelfs frituren. Waarom? Kokosolie bevat 92% gezond verzadigd vet met slechts maximaal 2 % meervoudig onverzadigde vetzuren. Hierdoor is kokosolie 300 keer minder vatbaar voor oxidatie dan bijvoorbeeld lijnzaadolie en 5 keer minder dan olijfolie. Kokosolie kan gemakkelijk ongekoeld 2 jaar goed blijven zonder dat het er vies uit gaat zien. Het kan verwarmd worden op hoge temperaturen en dit keer op keer zonder dat er zich transvetten en vrije radicalen gaan vormen. Regelmatige consumptie van kokosolie normaliseert de bloedvetten juist, waardoor het risico op hart- en vaatziekten afneemt (o.a. Kaunitz, 1986).

Kokosolie bevat een hoog gehalte aan de gezonde verzadigde vetzuren en is dan ook de ideale vervanger van margarine. Daarnaast is het zeer geschikt om in te bakken, wokken, braden en frituren. Tevens geschikt als lichaamsverzorging. Gebruik het als lippenbalsem, handcrème, massageolie of voeg het toe aan een 160827_olieTot_webwarm bad.

UITSLUITEND VERKRIJGBAAR BIJ WILLEM OP DE MARKTSTAL EN NIET VIA DE WEBSHOP!