Califican en Países Bajos de ejemplo a médicos de Cuba

Vertaling:
Door Waldo Mendilu
Amsterdam, 9 juni (Prensa Latina)
De Nederlandse arts en professor Paul Jonas beschreef vandaag de Cubaanse gezondheidswerkers als een voorbeeld voor de mensheid en steunde de internationale oproep om de Nobelprijs voor de Vrede aan de Henry Reeve Brigades toe te kennen.’Mijn Cubaanse medische collega’s, verpleegsters en technici zijn door hun onbaatzuchtigheid en solidariteit een voorbeeld voor de mensheid’, vertelde de eerstelijnsdeskundige van het Leids Universitair Medisch Centrum aan Prensa Latina.

Volgens Jonas dragen de doctoren van het eiland bij aan het idee dat we alleen samen een betere wereld voor iedereen kunnen maken.

In het huidige scenario van de wereldstrijd tegen Covid-19 benadrukte hij dat de Henry Reeve-brigades bruggen bouwden tussen volkeren, een onderwerp waarop hij zijn voorstel om hen de Nobelprijs voor de Vrede te geven steunde.

Stemmen uit verschillende delen van de wereld zijn de afgelopen maanden opgewekt om een wereldwijde campagne voor de Nobelprijs voor het internationale contingent van artsen die gespecialiseerd zijn in rampsituaties en ernstige epidemieën Henry Reeve te lanceren.

‘Ze helpen al vele jaren consequent’, zei Jonas.

Brigades uit het contingent dat in 2005 in Cuba is opgericht, hebben miljoenen levens gered in gebieden zoals Afrika, Latijns-Amerika, het Caribisch gebied en Azië die zijn getroffen door aardbevingen, orkanen en epidemieën, een hulp die voor het eerst West-Europa bereikte in het kader van de pandemie veroorzaakt door het SARS-CoV-2 coronavirus.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.