Willem is weer terug!

DSCF3434_webHartelijk dank aan alle donateurs die deze reis en genezing hebben mogelijk gemaakt. Ook veel dank aan de artsen en mijn verzorgers in Cuba.
Willem is veilig op Schiphol geland

Willem is sinds een paar dagen, op 2 maart 2016 om precies te zijn, weer terug van Cuba. “Ik ben gisteren geland en goed aangekomen in Holland. Ik heb een hele fijne tijd gehad en bedank iedereen die deze reis mogelijk heeft gemaakt”, zei hij tijdens een telefoongesprek. “Lekker weertje was het er, zo’n 28 graden. De wond is genezen en ik kan weer lopen, maar moet voorzichtig aan doen, want anders is de volgende teen aan de beurt,” aldus een zichtbaar opgeknapte Willem. “Ik ben genezen op Cuba, heb audio DSCF3600_webgebracht bij Carlos, de  trompettist zonder arm, een nieuwe CD met de kinderen van de Mariachi opgenomen, deel 2 en veel docu materiaal geschoten voor nieuwe documentaire en gewerkt aan deel 4, over het Cubaanse Virus, t.w. “Onbetaalde Liefde op Krediet”.

Meteen de volgende dag stond een controle in het ziekenhuis in Leiden op het programma. Daar waren ze blij verrast met de dichte wond. 14 maart krijgt Willem nieuwe schoenen aangemeten, omdat de druk onder de rechter voet nu verdeeld moet worden onder de overgebleven vier tenen.DSCF3371_web

Willem denkt, dat Europa niet aan de Heberprot-P 75 wil wegens de Amerikaanse Handelsboycot tegen Cuba die nu al meer dan 57 jaar duurt. En ook dat men aan het Cubaanse medicijn niet voldoende kan verdienen. Het is wel een duur medicijn, zo’n 500 euro, maar het kan veel kosten en ellende besparen.

In Willems geval had de teen volgens de Cubaanse arts helemaal niet geamputeerd hoeven te worden. Daarover is hij best wel gefrustreerd. “Als je eens wist wat een amputatie kost + twee weken ziekenhuis opname en vergeet de vervolgschade niet. (in mijn geval: ziekenhuiskosten, huisarts, farmacie en wijkverpleging in 2015 was al 22.600 euro (inclusief vijf weken vacuüm pomp op voet, zonder succes, maar die wel 120 euro per dag aan huur kostte)  en ook nog eens 10 maanden niet kunnen werken en Grote Teen kwijt”.

“Als ik eerder naar Cuba was gegaan, dan was amputatie helemaal niet nodig geweest en was ik binnen drie maanden genezen”. De artsen op Cuba zijn verbaasd dat het middel nog niet in Europa gebruikt wordt… In heel Latijns Amerika wel!

Willem hoopt hier de chirurgen in Leiden en elders te kunnen overtuigen van het nut en de effectiviteit van Heberprot-75, dat inmiddels al in heel Latijns Amerika wordt gebruikt. Hij heeft uitgebreide informatie meegenomen, onder andere voor de wondpoli in Leiden, waar men beloofde er nu serieus naar te gaan kijken. In mei is er in Duitsland een congres van chirurgen over wondbehandeling en iemand van de wondpoli Leiden zou het middel daar onder de aandacht brengen.
Wie weet komt Heberptot-P 75 binnen niet al te lange tijd beschikbaar en dat zal veel onnodige pijn, frustraties en geld schelen.

Historisch overzicht

Mei 2015 ging ik naar de huisarts voor een dik rechterbeen en dacht dat het trombose was.
Daar ontdekte de huis arts dat er een wondje onder mijn rechtervoet zat. Ik kreeg antibiotica en ging drie keer per week naar de buurtzorg in Noordwijkerhout om de onderkant van mijn voet te laten verzorgen.
Na zes weken wa er geen zichtbare verbetering en de huisarts verwees me door naar de wondpoli in het Alrijne ziekenhuis te Leiden.
Daar kreeg ik te horen dat open wonden bij diabeten erg moeilijk genezen. Iedere week kwam ik hier nu terug voor voetbehandeling en vanaf juni kwam om de dag de buurtzorg langs om de wond te verschonen en in te pakken.

De wond wilde maar niet dichten. Rond eind september worden opnieuw foto’s van de voet gemaakt en nu bleek het bot van de grote teen te zijn aangetast. Op 29 september moest ik me melden voor acute opname en hadden de chirurgen besloten de grote teen te Amputeren.

Na een verblijf van acht dagen na de amputatie in het ziekenhuis, kwam nu iedere dag de buurtzorg langs voor de wondverzorging.
Na twee maanden was de open wond van de amputatie nog steeds niet dicht en ik stuurde een foto naar vrienden op Cuba.

Daar kreeg ik onmiddellijk van Dr. Orlando Segura antwoord en het advies dat men al jaren op Cuba werkte met het medicijn Heberprot-P 75 en met heel veel succes.

Dit is de vertaalde brief van Dr Orlando Segura.

Hallo, degene die u schrijft is de Cubaans arts, angioloog en asculaire chirurg, vriend van Alexey. Ik schrijf u om te zeggen dat wij hier op Cuba mensen genezen met een diabetische voet, zoals u heeft. Ik heb me niet heel goed in de situatie kunnen verdiepen, maar mijn/uw vrienden hebben mij uitgelegd dat uw teen is geamputeerd door sepsis van het bot.  We hebben een behandeling met Heberprot, een geneesmiddel dat wordt gemaakt op basis van de fysiologie van epidermale groei, die granulatie en genezing mogelijk maakt bij zweren die verschijnen na de operatie, zoals als u hebt gehad. We hebben geen vacuum-pomp. Dit is niet de methode die we hier gebruiken, zonder te zeggen dat het slecht is. In ieder geval, het is uw eigen beslissing. Dit is mijn email, u kunt me schrijven als u vragen en/of twijfels heeft.
Dr. Orlando Segura, Cuba.

DSCF3605_webBrief van vrienden in Cuba:
Vriend Willem, wij hopen dat het beter gaat met je gezondheid. Een tijdje geleden is een bevriende dokter bij ons thuis langs geweest. Hij is een angioloog en we hebben hem jouw situatie voorgelegd en ook de foto’s van jouw voet laten zien. Hij heeft ons een mail gestuurd hoe de behandeling hier is op Cuba. Hij zei ons voorzover hij het kon zien op de foto’s, dat je hier op Cuba prima kunt genezen.  Je moet het natuurlijk zelf beslissen en je kunt informatie over het medicijn Heberprot-P op internet zoeken. Het is het medicijn dat we hier gebruiken. Goede vriend, wij blijven in contact. Groeten van iedereen hier.

Het medicijn Heberprot-P is op Cuba ontwikkeld, speciaal voor diabeten met open wonden en dr. Segura nodigde mij uit om op Cuba verder te gaan met hun behandeling. Ik had echter geen geld om naar Cuba te gaan.

Oktober, november en half december ging de wond, na zoveel maanden, heel langzaam, van binnen uit, een beetje dichtgroeien, maar half december trok de buurtzorg aan de bel… er kwam vieze prut uit de wond en het stonk hevig.

Onmiddellijk ziekenhuis gebeld en vriend Kees B uit Leimuiden bracht me voor de zoveelste keer naar het ziekenhuis. (al die maanden kon en mocht ik geen auto rijden en bracht KB me naar het ziekenhuis, dank je Kees!) Kees zat toen in een belangrijke vergadering en schorste de vergadering, omdat hij van de buurtzorg hoorde dat het heel kritisch was.

In het ziekenhuis opnieuw door de molen (bloed prikken, foto’s maken e.d.)

Na zes uur en na overleg met artsen waar men overwoog om opnieuw voor opname te kiezen, omdat nu de tweede teen was ontstoken, mocht ik, op mijn aandringen, naar huis en gingen we in het AZL een nieuwe antibiotica kuur halen.

Nu raakte ik helemaal in de stress: het beeld van mijn oudste broer dook op: ook eerst teen er af, toen voet, toen been en na een jaar overleden….
Ik wilde nu direct naar Cuba toe, om niet verder te worden geamputeerd en geholpen te worden met hun medicijn Heberprot-P.
Ik had geen geld voor een ticket en vroeg aan Pau Voute of ik het van haar kon lenen. Pau kwam met het idee om een fonds op te richten om geld bijeen te krijgen voor een ticket. Dit is gelukkig heel snel gelukt en op 5 januari 2016 had ik genoeg donateurs gevonden die de reis hebben mogelijk gemaakt. Van harte bedankt!

DSCF3375_webEenmaal op Cuba ging ik, in motor met zijspan, onmiddellijk op bezoek bij dr. Orlando Segura in het ziekenhuis Ernesto Che Guevara te Las Tunas.

Hij bekeek de wond die nu een beetje aan het dicht groeien was en ik vertelde hem dat de volgende teen ook ontstoken was en dat ik daar nu de laatste pillen antibiotica voor slikte.

Hij adviseerde mij om e.e.a. nog even aan te kijken en als de ontsteking verder zou gaan, dat ze dan aan de gang zouden gaan met hun medicijn Heberprot-P en niet zouden kiezen voor nog verdere amputatie. Hierdoor viel er heel veel stress van me af.

DSCF3631_webLangzaam ging de wond nu dicht en mijn voet werd in het huis waar ik een kamer huurde, door Mercedes, de huisbazin, en een verpleegkundige om de drie dagen verzorgd.
Ik kan nu weer lopen en wilde het medicijn mee naar Holland mee nemen, voor het geval dat…! Maar alle medicijnen op Cuba staan geregistreerd en na overleg met de hoogste baas van het ziekenhuis in Havanna, kreeg ik wel heel veel informatie mee: de ziekenhuizen in Europa kunnen in overleg gaan met de Cubaanse Overheid, om het medicijn nu ook in Europa te gaan gebruiken.

Voor mij is het goed afgelopen, maar er zijn in Holland bijna een miljoen diabeten en wanneer ze een open wond krijgen, zoals bij mij of nog veel erger, dan word je hier tot invalide gemaakt… Wat een ellende heeft dit niet tot gevolg en wat een kosten worden er gemaakt, terwijl het heel goed te genezen is…

Ik vraag u dan ook om de oproep te steunen om dit medicijn Heberprot-P in Europa in te voeren.

—————————————————————————————————————–

Heberprot-P 75 naar Nederland!

 

Graag uw steun betuiging:

 

Naam: ………………………………………………………………………………………………

 

Adres: ……………………………………………………………………………………….

 

steunt de oproep “Stop Amputatie” en wenst dat het Cubaanse medicijn

Heberprot-P 75 naar Nederland komt.

 

Uw steunbetuiging mailen naar: wvcuba@hotmail.com

Zie ook www.holandaprocuba.nl

 

Hartelijke groet, Willem Veldhoven, voorzitter Stichting HolandaProCuba.

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.